
Maitseained
Hiina kaneel on sügavama ja vürtsikama maitsega kui tseiloni kaneel. Sobib hästi magustoitudesse, jookidesse ja soolastesse Aasia roogadesse.
Kaneelikoort saadakse kaneelipuu kuivanud koorest ning see on üks maailma vanimaid ja hinnatumaid vürtse.
Koriandri seemned on üks maailma vanimaid maitseaineid, mida hinnatakse nende kerge, pähklise ja õrnalt tsitruselise maitse tõttu. Neid kasutatakse laialdaselt nii Aasia, Lähis-Ida kui ka Euroopa köögis.
Kurkumi latte, tuntud ka kui kuldne piim, on soojendav ja sametiselt pehme jook, mis ühendab kurkuma, piima ja vürtside loodusliku harmoonia. Selle särav kuldkollane toon ja kergelt mõrkjas, mahe maitse teevad joogist mõnusa alternatiivi kohvile või teele.
Lambaläätse seemned on pähklise ja kergelt mõrkja maitsega. Kasutatakse karrides, hautistes, leibades ja vürtsisegudes.
Nelk on tugeva aroomi ja magus-vürtsika maitsega vürts. Sobib küpsetistesse, jookidesse, hautistesse ja marinaadidesse.
Tšilli lisab toitudele tulisust ja särtsu. Sobib suppidesse, hautistesse, kastmetesse ja karridesse.
Vürtsköömned on sooja ja pähklise maitsega seemned, mis sobivad karridesse, hautistesse, suppidesse ja vürtsisegudesse.